Bibelpodden
29 jun 2017 / Tema:
Med Hemen & Irena

#33 Lyssnarfråga – Om djur i himlen, muslimska högtider och cancer

Vi är framme vid säsongsavslutningen och svarar på tre lyssnarfrågor som vi tidigare inte hunnit med; Vad säger Bibeln om djur, kommer de till himlen? Är det okej för en kristen att delta när muslimer firar högtider som t ex Eid al-Fitr? Och slutligen en fråga kopplad till temat Ondska som vi hade tidigare i vår: Om nu Gud är god varför finns det cancer och andra sjukdomar som folk dör av?

Men vi stänger såklart inte ner utan Bibelpodden fortsätter hela sommaren med fem sommarandakter från fem kristna profiler.

Citat och länk till artikel i SVD

Dubbelt så många människor kommer årligen att dö i cancer 2020 jämfört med 15 år tidigare

Cancer är den främsta enskilda dödsorsaken i världen, och kommer före aids, tuberkulos och malaria sammantaget, enligt WHO. Särskilt är det cancersjukdomar som lungcancer, tjocktarmscancer och bröstcancer som väntas öka – cancerformer som till stor del är kopplade till livsstil. Tobak, dåliga kostvanor, övervikt och stillasittande ges här som förklaringar till cancer-ökningen. Men även ökat åldrande är en orsak till att fler människor kommer att drabbas av cancer.

Länk till artikeln

Artikeln är från 2008

Bibelord som tas upp

  • 2 Samuelsboken 12:3
  • Jesaja 11:6
  • Jesaja 65:25
  • 1 Korintierbrevet 8:1-6
  • Jesaja 53:5

Fler sätt att lyssna

Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln

Om du blir välsignad av Bibelpodden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Gå in och läs mer här!

Få ett meddelande så fort vi släpper nytt

Bibelpodden
Bibelpodden
#33 Lyssnarfråga - Om djur i himlen, muslimska högtider och cancer
/