Förlåt
05 okt 2017 / Tema:
Med Hemen & Irena

#46 Förlåt – Att förlåta andra (del 2)

Det här är andra delen och fortsättningen på förra avsnittet med samma titel där vi fördjupar oss i ämnet om att förlåta andra. Vi tittar bl a på Josefs liv, en pojke som blev såld som slav vid 17 års åldern av sina egna bröder. Vi får se hur han hanterade det oväntade mötet med dem många år senare och funderar över om det går att glömma vad någon gjort mot en och om man bör förlåta någon trots att de inte bett om förlåtelse.

Som pricken över i:et tittar vi såklart också på vår största förebild Jesus som även han blev sviken och överlämnad av sina närmaste och dessutom torterad till döds trots att han var helt oskyldig. Vad kan vi lära oss av hans agerande?

Eftersom det här är det allra sista avsnittet i temat Förlåt vill vi hjälpa dig att på ett praktiskt sätt förlåta den som gjort dig illa och släppa taget om det förflutna. Lyssna till slutet!

Vill du själv läsa hela berättelsen om Josef så hittar du den i 1 Moseboken 37 och fler kapitel framåt.

Bibelord som tas upp

  • 1 Moseboken 37:19-22
  • 1 Moseboken 41:51
  • 1 Moseboken 50:15-20
  • Lukasevangeliet 23:34

Fler sätt att lyssna

Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln

Om du blir välsignad av Bibelpodden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Gå in och läs mer här!

Få ett meddelande så fort vi släpper nytt

Bibelpodden
Bibelpodden
#46 Förlåt - Att förlåta andra (del 2)
/