Ursprung
25 okt 2017 / Tema:
Med Hemen & Irena

#48 Ursprung – Därför är Gud den bästa förklaringen på hur universum kom till (del 1)

Frågorna om vårt ursprung och hur universum skapades är lika gamla som mänskligheten. I två delar kommer vi att prata om varför vi tror att Gud är den bästa förklaring för hur allting kom till. Vi jämför också Gud-förklaringen med andra vanliga förklaringar och ser om den håller.

För vissa är det här ämnet superviktigt och för andra är det dötrist och man känner inte att man fattar så mycket. Oavsett vem du är så lyssna på det här avsnittet där vi försöker prata på ett så enkelt sätt som möjligt. Du får bl a veta vad Big Bang egentligen är, om hur vetenskapen had fel i tusentals år medan Bibeln hade rätt, om något kan komma från ingenting, relationen mellan kristendomen och vetenskapen samt den till synes snillrika frågan: Om Gud skapade universum, vem skapade Gud?

Om du är kristen och tvivlat lite i din tro på grund av dessa frågor så är detta för dig. Om du är ateist eller inte definierat vad du tror på än så kommer du garanterat att få en och annan tankeställare.

Detta är del 1 av 2.

Kalam kosmologiska argumentet i punktform:

  1. Allting som börjar existera har en orsak för sin existens.
  2. Universum började att existera.
  3. Alltså har universum en orsak för sin existens.

Bibelord som tas upp

  • 2 Moseboken 3:13-14
  • Johannesevangeliet 4:24
  • Uppenbarelseboken 22:13
  • Jesaja, 40:12
  • 1 Moseboken 17:1
  • Johannesevangeliet 1:1-14

Fler sätt att lyssna

Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln

Om du blir välsignad av Bibelpodden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Gå in och läs mer här!

Få ett meddelande så fort vi släpper nytt

Bibelpodden
Bibelpodden
#48 Ursprung - Därför är Gud den bästa förklaringen på hur universum kom till (del 1)
/