Jesus
27 feb 2018 / Tema:
Med Irena Derki

#61 Jesus – Vad gjorde han?

Det är förstås omöjligt att i ett poddavsnitt gå igenom allt som Jesus gjorde. Istället får du i denna predikan höra det allra viktigaste som Jesus kom för att uträtta. Det handlar om känslan som vi alla bär på av otillräcklighet och att inte riktigt lyckas leva upp till det som Gud kräver av oss. Jesus kom för att råda bot på detta. Men hur gjorde han?

Samtalsfrågor

 1. Gud vill inspirera oss att göra goda gärningar och han har gjort det på två olika sätt. Den första (och gamla) metoden är att ge oss en lista på saker som vi måste hålla. Lyckas vi blir vi välsignade och misslyckas vi blir vi bestraffade. Den andra (och nya) metoden är att Gud älskar oss villkorslöst oavsett om vi lyckas eller inte. Vilken av dessa två metoder inspirerar dig mest, och varför?
 2. I predikan fick vi höra att Jesus inte sänkte priset utan betalade priset, dvs han sänkte inte standarden som vi var tvungna att leva upp till utan han levde själv upp till standarden. Varför tror du att Jesus inte bara kunde sänka standarden så att fler kanske skulle lyckas leva upp till den?
 3. Trots att vi vet att Jesus älskar oss villkorslöst så finner vi oss ibland i att vi försöker göra goda gärningar för att Gud ska acceptera oss. Vad kan det bero på?
 4. Jesus lyckades hålla alla Guds lagar och regler och levde ett syndfritt liv. Tror du att det är möjligt att leva helt syndfritt efter att man blivit kristen?

Bibelord som tas upp

 • Matteusevangeliet 5:17-28
 • 2 Mosebok 20:1-17
 • Jakobsbrevet 2:10
 • Matteusevangeliet 23:27
 • 2 Korintierbrevet 5:21
 • Hebreerbrevet 8:6-14
 • Kolosserbrevet 2:13-15
 • Efesierbrevet 2:4-9

Fler sätt att lyssna

Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln

Om du blir välsignad av Bibelpodden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Gå in och läs mer här!

Få ett meddelande så fort vi släpper nytt

Bibelpodden
Bibelpodden
#61 Jesus - Vad gjorde han?
/