Jesus
14 mar 2018 / Tema:
Med Irena Derki

#63 Jesus – Varför dog han?

Det finns flera anledningar till varför Jesus var tvungen att dö. I den här predikan får du höra om det huvudsakliga motivet som låg bakom att Jesus offrade sig för oss. Och det motivet stavas K Ä R L E K. Guds villkorslösa kärlek till oss!

Jesus dog för att göra oss fria från skuld och skam, något som vi inte lyckades med på egen hand. Ändå försöker vi gång på gång att klara av det själva.

Samtalsfrågor

  1. Gud älskar alla människor, och Jesus död på korset är ju den ultimata kärlekshandlingen. På vilka andra sätt har Gud, både före och efter Jesus död och uppståndelse, visat att han älskar oss?
  2. Jesus tog Barabbas plats på korset inför Pilatus (Matteusevangeliet 27:15-26) och dog för hela världen. Betyder det att vi kommer att träffa Barabbas i himlen? Varför? Varför inte?
  3. Mot slutet av predikan fick vi höra om den frihet som vi som troende får leva i då Irena läste från Rom 8:35-39. En frihet som grundar sig i att Jesus offrade sig en gång för alla (Hebreerbrevet 9:11-12). Men vad är det vi är fria från, och vad bör den friheten leda till i våra liv?

Bibelord som tas upp

  • Johannesevangeliet 3: 16-17
  • Romarbrevet 5:6
  • Matteusevangeliet 26:47-49
  • Matteusevangeliet 26:55-56

Fler sätt att lyssna

Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln

Om du blir välsignad av Bibelpodden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Gå in och läs mer här!

Få ett meddelande så fort vi släpper nytt

Bibelpodden
Bibelpodden
#63 Jesus - Varför dog han?
/