Jesus
28 mar 2018 / Tema:
Med Hemen Derki

#65 Jesus – 4 bortförklaringar mot uppståndelsen, och hur man svarar på dem

Vi är inne i påsktider som ju handlar om att Jesus blev korsfäst och dog, men uppstod sedan på tredje dagen. I den här predikan får du höra ett resonemang om hur pass viktig tron på uppståndelsen egentligen är. Måste man som kristen verkligen tro att Jesus uppstod?

Du får också höra fyra av de vanligaste bortförklaringarna eller teorierna till varför Jesus INTE har uppstått och hur du bemöter dem. Teorierna är dessa:

 1. De som såg Jesus efter uppståndelsen hallucinerade.
 2. Någon stal kroppen.
 3. När man upptäckte att graven var tom så hade man gått till fel grav.
 4. Jesus dog inte på korset och svimmade bara.

Samtalsfrågor

 1. När du tänker tillbaka på predikan, vad minns du? Vad stannade kvar hos dig? Dela tankar med varandra. Det kan hjälpa alla att minnas tillbaka och upptäcka saker man själv kanske inte lagt på minnet.
 2. Predikan handlade en del om skäl och bevis för att Jesus har uppstått. Behöver man kunna förklara sin tro? Kan man ”bara” känna sin tro eller behöver man ”veta”? Hur är det för dig i din tro eller i ditt sökande? Är skäl och bevis viktigt?
 3. Vi tror att Jesus besegrade döden och uppstod. Vad kan ett liv tillsammans med Jesus väcka till liv i dig?
 4. I det här temat fick vi höra hur lärjungarna först ”svek” Jesus. När du träffar eller samtalar med andra om din tro eller din nyfikenhet på tron och möter ifrågasättande, hur känns det och hur kan man tänka för att inte tystna?

Bibelord som tas upp

 • 1 Korintierbrevet 15:3-7
 • 1 Korintierbrevet 15:17-19
 • Johannesevangeliet 11:25-26

Fler sätt att lyssna

Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln

Om du blir välsignad av Bibelpodden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Gå in och läs mer här!

Få ett meddelande så fort vi släpper nytt

Bibelpodden
Bibelpodden
#65 Jesus - 4 bortförklaringar mot uppståndelsen, och hur man svarar på dem
/