Bibelpodden
18 apr 2018 / Tema:
Med Hemen & Irena

#67 Lyssnarfråga – Hur vet jag att Gud är med mig, och hur talar han till mig?

I det här avsnittet tar vi upp lyssnarfrågor från två av våra lyssnare. De handlar bl a om hur vi kan veta att Gud är med, hur han talar till oss och varför vi ibland inte vågar slänga oss fullt ut i hans armar. Frågorna i sin fullhet kan du läsa om nedan:

Lyssnarfråga 1

Hej Bibelpodden!

Jag vet inte om ni minns mig men jag har skrivit ett mail till er tidigare angående att jag inte är kristen och att jag inte är uppvuxen i ett kristet hem. Men att jag nu vill upptäcka det där med tro och Gud. Jag är ny i min tro och vill växa men jag tycker att det är så svårt att veta om Gud är med mig.

På något sätt tror jag att jag söker efter bevis om att Gud finns. Jag ber om att Gud ska visa just mig att han är med mig men jag har inte upplevt något sånt än (vad jag vet). Jag blir tokig av att jag varken vet eller känner något!

Jag undrar hur man vet att Gud är med en? Jag har aldrig känt att han har berört mig känslomässigt. Kan man känna det och hur isåfall? Måste man tro fullt ut först och ha mer kunskap för att det ska hända? Vissa säger även att de kan tala med honom. Är det bokstavligt talat eller visar han sig genom en känsla hos någon? Hur kan han tala till mig?

Avsnitten ”Ursprung” och ”Varför Gud är den bästa förklaringen till universum” hjälpte mig verkligen jättemycket till början av min resa och tro. Jag kan inte säga att jag tror fullt ut än eftersom jag fortfarande är väldigt ny och fortfarande har många frågetecken. Men jag tänker att det är en resa och att man kanske måste ge det hela lite tid. Tack för att ni tipsade om dessa avsnitt till mig!

Jag vet att ni svarade på liknande frågor i ert senaste avsnitt men önskar att ni kanske kunde prata om detta mer. Jag behöver verkligen er hjälp i detta.

Lyssnarfråga 2

Hej!!

Älskar eran podd och har lyssnat på den sedan i höstas. Så tacksam för att Gud ledde mig dit och ni hjälper mig verkligen att växa i min tro på nytt, på riktigt. Men trots att jag vet att Gud älskar mig och att han vet det absolut bästa för mig så har jag så svårt att släppa taget helt och bara falla i Guds armar.

Jag försöker gång på gång men gamla osäkerheter och självförakt bara drar i mig. Har ni något tips och råd på hur jag ska göra för att bara låta Gud omfamna mig helt och hållet? Jag känner Guds närvaro och jag kan på riktigt känna hur han står där med utsträckta armar och bara längtar, liksom jag gör. Jag vill kasta mig ut och låta honom fånga mig, men det är så svårt trots att det egentligen är så lätt. tror kanske att det kan bli svårt att hitta ett hitta ett svar, ett konkret finna ju inte riktigt.

Tack för att ni finns och att ni hjälper mig närma mig och växa i Gud!

Bibelord som vi tar upp

  • Uppenbarelseboken 3:20
  • Romarbrevet 10:9

Fler sätt att lyssna

Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln

Om du blir välsignad av Bibelpodden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Gå in och läs mer här!

Få ett meddelande så fort vi släpper nytt

Bibelpodden
Bibelpodden
#67 Lyssnarfråga - Hur vet jag att Gud är med mig, och hur talar han till mig?
/