Bibelpodden
07 jun 2018 / Tema:
Med Hemen & Irena

#73 Lyssnarfråga – Vem dödade Ananias och Safira?

I Bibeln finns en berättelse om två personer som sålde sin egendom för att dela ut av vinsten till andra. Dock så ljög dem om summan de sålde egendomen för och behöll en del av pengarna själva. Ananias och Safira konfronteras av en av lärjungarna varpå de faller döda. En lyssnare undrar hur detta går ihop med budskapet om Guds nåd.

Lyssnarfrågan

Hej Bibelpodden!

Först och främst vill jag bara passa på att säga hur otroligt bra eran podd är! Den behövs verkligen i Sverige i dag! 🙂 Jag har en fråga som dök upp här om dagen då jag satt och läste Bibeln en morgon.

Nu är ni ju inne på ämnet nåd, och vad jag har förstått så är vi frälsta genom nåd och inte genom våra gärningar. Men när jag läste i Apostlagärningarna 5 om Ananias och Safira blev jag lite förvirrad.

Lite kortfattat handlar det ju om att dom två säljer sin jord, gömmer undan en del av det dom fått för jorden till sig själva i smyg och sedan ger resten till Petrus och ljuger om att det var hela summan. Efter detta säger Petrus att han vet att Ananias och Safira har ljugit för både församlingen och för Gud och att han vet att de hållt undan en del av pengarna till sig själva. sen förutspår han att dom strax kommer falla ner och dö pågrund av sin synd mot Gud och det gör dom. Detta tycker jag är väldigt underligt.

Vid det här laget hade ju Jesus redan dött och förlåtit denna synd. varför var dom tvungna att dö då? Säger inte detta lite emot att vi är frälsta genom nåd och inte av gärningar? Det finns ju betydligt värre synder än detta dessutom. Det finns säkert ett väldigt bra svar på detta! Men tänkte att jag skulle fråga eftersom ni ofta har väldigt bra svar på många funderingar!

Tack på förhand!
/Sara

Bibelord som vi tar upp

  • Apostlagärningarna 5:1-11
  • Apostlagärningar 4:32-37
  • 1 Johannesbrevet 2:2
  • Johannesevangeliet 10:10
  • 1 Petrusbrevet 5:8
  • Job 38:3-5
  • Job 39:34-35

 

Fler sätt att lyssna

Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln

Om du blir välsignad av Bibelpodden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Gå in och läs mer här!

Få ett meddelande så fort vi släpper nytt

Bibelpodden
Bibelpodden
#73 Lyssnarfråga - Vem dödade Ananias och Safira?
/