Bibelpodden
13 jun 2018 / Tema:
Med Hemen & Irena

#74 Lyssnarfråga – Kan man be om förlåtelse dagen innan man dör och komma till himlen?

Hur kommer det sig att en pedofil som fått en dödsdom kan be om förlåtelse dagen innan han ska avrättas och sedan komma till himlen, samtidigt som det finns fina människor som aldrig hört om Jesus som kommer till helvetet för att de inte tror? Det frågar sig en av våra lyssnare och tycker det låter ologiskt.

Ja, hur är det med den saken egentligen? Kan man be om förlåtelse dagen innan man dör och komma till himlen? Och vad händer med den som aldrig får höra om Jesus?

Lyssnarfrågan

Hej på er!

Har en fråga som förbryllar lite. I indien bor det miljontals hinduer, snälla vanliga människor som du å jag. Som inte gör en fluga förnär, men dom är födda i en annan kultur å religion, å dom kommer till helvetet för dom har inte tagit emot Jesus? Sen sitter det en pedofilmördare som syndat hela livet på deathrow i USA. Efter sista måltiden så bekänner han sina synder å prästen välsignar han å han är nu frälst å kommer till himlen? Jag kan inte förstå logiken i detta OM det nu är så? Många kristna vänner säger att det faktiskt funkar så? Bibelpodden är kanon å jag älskar era program.

Mvh PJ

Bibelord som tas upp

  • 1 Timotuesbrevet 2:3-4
  • Matteusevangeliet 20:1-16
  • Lukasevangeliet 23:32-43

Fler sätt att lyssna

Stöd oss och hjälp fler att upptäcka Bibeln

Om du blir välsignad av Bibelpodden och vill att fler ska upptäcka Bibelns budskap så skulle det betyda så mycket om du ville överväga att bli en månadsgivare. Gå in och läs mer här!

Få ett meddelande så fort vi släpper nytt

Bibelpodden
Bibelpodden
#74 Lyssnarfråga - Kan man be om förlåtelse dagen innan man dör och komma till himlen?
/