Blogg
Hur ska jag kunna förlåta mannen som utsatte mitt barn för sexuella övergrepp?

Hur ska jag kunna förlåta mannen som utsatte mitt barn för sexuella övergrepp?

17 Oct 2017 | Tema: Förlåt

Kanske något av det allra svåraste för oss människor är att säga "förlåt" och att förlåta någon som gjort oss riktigt illa. Hur mycket svårare är det då inte om det onda skedde mot våra barn som vi älskar så mycket? I den här berättelsen som är en insändare från en av våra lyssnare berättar en mamma om hur hennes barn blivit utsatt för sexuella övergrepp, om hatet som följde och insikterna som hon till slut landade i.

Vi har under sex veckors tid haft ett tema om förlåtelse i podden och när vi fick det här mejlet kände vi direkt att det här har potential att hjälpa så många som går igenom liknande saker. Mamman gick med på att publicera texten men önskar vara anonym för barnets bästa. Det är helt ok att dela vidare.

Teodicéproblemet – Varför så mycket ondska och lidande om Gud är god och allsmäktig?

Teodicéproblemet – Varför så mycket ondska och lidande om Gud är god och allsmäktig?

12 Apr 2017 | Tema: Ondska

Under tre veckors tid har vi haft ett tema här på Bibelpodden som vi kallat för Ondska. Frågan om ondskan och lidandet i världen har funnits med redan innan ens vi satte igång med podden. Vi hade bett våra vänner att ge oss förslag på ämnen och bland dessa var just den här frågan: Varför finns det så mycket ondska och lidande i världen om Gud är god och allsmäktig? Även kallat Teodicéproblemet.

Hur vet man vad som är guds vilja?

Hur vet man vad som är guds vilja?

09 Mar 2017 | Tema: Vägval

Vi har precis avslutat temat Vägval som har handlat om hur man kan veta vad som är Guds vilja för ens liv. Det har varit vårt längsta tema hittills med hela fem avsnitt. Det är nästan två och en halv timmes samtal. Kanske beror det på alla perspektiven man måste ta hänsyn till för att kunna svara tillfredställande på frågan.

5 anledningar till varför du ska vara dig själv

5 anledningar till varför du ska vara dig själv

21 Jan 2017 | Tema: Var dig själv

Ett av de bästa råden jag kan ge någon såhär i starten på 2017 är: Var dig själv, den Gud skapat dig till att vara!

Det kan låta självklart och enkelt, men de flesta av oss har nog en del jobb att göra när det gäller detta. Det sker oftast helt omedvetet och du upptäcker det inte förrän du stannar upp och reflekterar. Plötsligt infinner du dig i att du låtit andra människors förväntningar och krav diktera vem du är.

Få ett meddelande så fort vi släpper nytt