Jesus

Jesus

Bonusavsnitt #3 – Jesus i Gamla Testamentet

Vi samtalar om Jesus i Gamla Testamentet, inte bara i form av profetior utan vi tittar på några tillfällen då Jesus faktiskt uppenbarade sig personligen redan innan han föddes som människa.

Gå till avsnittet
Jesus

#65 Jesus – 4 bortförklaringar mot uppståndelsen, och hur man svarar på dem

Här har du fyra av de vanligaste bortförklaringarna eller teorierna till varför Jesus INTE har uppstått och hur du bemöter dem.

Gå till avsnittet
Jesus

#64 Jesus – Domaren och advokaten

I det här samtalet pratar vi om ytterligare en anledning till varför det BARA var just Jesus som kunde dö i vårt ställe och inte någon annan.

Gå till avsnittet
Jesus

#63 Jesus – Varför dog han?

I den här predikan får du höra om det huvudsakliga motivet som låg bakom att Jesus offrade sig för oss. Och det motivet stavas K Ä R L E K.

Gå till avsnittet
Jesus

#62 Jesus – Så jag behöver inte följa lagen!?

I förra avsnittet fick vi höra i en predikan att Jesus kom för att uppfylla alla Guds lagar eftersom vi misslyckades med det. Men betyder det att vi från och med nu inte behöver följa lagarna och budorden som Gud har gett?

Gå till avsnittet
Jesus

#61 Jesus – Vad gjorde han?

Vi bär alla på känslan av otillräcklighet och att inte riktigt lyckas leva upp till det som Gud kräver av oss. Jesus kom för att råda bot på detta. Men hur gjorde han?

Gå till avsnittet
Jesus

#60 Jesus – Sa Jesus själv att han var Gud?

En vanlig invändning mot att Jesus är Gud är att Jesus aldrig själv sa det. Men gjorde han verkligen inte det?

Gå till avsnittet
Jesus

#59 Jesus – Vem är han?

Jesus har påverkat vår civilisation som ingen annan. När t o m vår tideräkning utgår från hans födelse så känns det ganska vettigt att ta reda på vem han är. Så vem är Jesus?

Gå till avsnittet
Jesus

#58 Jesus – Ett steg närmare

Det här avsnittet är starten på ett nytt tema som vi kommer köra många veckor framöver. Det kommer att handla om Jesus, vem han är, varför han kom, vad han gjorde, varför han dog och vad som hände sen.

Gå till avsnittet