Lyssnarfråga

Bibelpodden

#81 Lyssnarfråga – Om att växa upp i kyrkan och om dödsångest och rädslan för att inte hamna i himlen

Vi svarar på ytterligare två lyssnarfrågor; Hur ska man tänka kring att man haft en bra uppväxt och aldrig haft en före-och-efter-upplevelse, och en fråga om dödsångest och rädslan för att man kanske ändå inte är fullt ut förlåten trots att man försökt be om förlåtelse för alla sina synder.

Gå till avsnittet
Bibelpodden

#80 Lyssnarfråga – Om valet 2018, Jesus politiska ställning och rikedomar

Valet 2018 står runt hörnet när det här avsnittet släpps och vi har fått en fråga om vilken politisk åsikt Jesus hade. Frågeställare undrar också över liknelsen som Jesus ger när han säger ”Det är lättare för en kamel att komma igenom ett nålsöga än för en rik att komma in i Guds rike.”

Gå till avsnittet
Bibelpodden

#74 Lyssnarfråga – Kan man be om förlåtelse dagen innan man dör och komma till himlen?

Hur kommer det sig att en pedofil som fått en dödsdom kan be om förlåtelse dagen innan han ska avrättas och sedan komma till himlen, samtidigt som det finns fina människor som aldrig hört om Jesus som kommer till helvetet för att de inte tror? Det frågar sig en av våra lyssnare och tycker det låter ologiskt.

Gå till avsnittet
Bibelpodden

#73 Lyssnarfråga – Vem dödade Ananias och Safira?

I Bibeln finns en berättelse om två personer som sålde sin egendom för att dela ut av vinsten till andra. Dock så ljög dem om summan de sålde egendomen för och behöll en del av pengarna själva. Ananias och Safira konfronteras av en av lärjungarna varpå de faller döda. En lyssnare undrar hur detta går ihop med budskapet om Guds nåd.

Gå till avsnittet
Bibelpodden

#67 Lyssnarfråga – Hur vet jag att Gud är med mig, och hur talar han till mig?

I det här avsnittet tar vi upp lyssnarfrågor från två av våra lyssnare. De handlar bl a om hur vi kan veta att Gud är med, hur han talar till oss och varför vi ibland inte vågar slänga oss fullt ut i hans armar.

Gå till avsnittet
Bibelpodden

#33 Lyssnarfråga – Om djur i himlen, muslimska högtider och cancer

Tre lyssnarfrågor; Kommer djur till himlen? Är det okej för en kristen att delta när muslimer firar Eid al-Fitr? Om nu Gud är god varför finns det cancer?

Gå till avsnittet
Bibelpodden

#26 Lyssnarfråga – Vad säger Bibeln om alkohol?

Hur ska man som kristen tänka kring alkohol? Drack Jesus? Var inte vinet på Bibelns tid alkoholfritt? Och får man bli full?

Gå till avsnittet
Bibelpodden

#17 Lyssnarfråga – Vad säger Bibeln om tatueringar?

Ett bonusavsnitt där vi samtalar om vad Bibeln säger om att ha tatueringar och i hur mycket ska man egentligen följa det som står i Gamla Testamentet?

Gå till avsnittet