5 anledningar till varför du ska vara dig själv

5 anledningar till varför du ska vara dig själv

21 Jan 2017 | Tema: Var dig själv

Ett av de bästa råden jag kan ge någon såhär i starten på 2017 är: Var dig själv, den Gud skapat dig till att vara!

Det kan låta självklart och enkelt, men de flesta av oss har nog en del jobb att göra när det gäller detta. Det sker oftast helt omedvetet och du upptäcker det inte förrän du stannar upp och reflekterar. Plötsligt infinner du dig i att du låtit andra människors förväntningar och krav diktera vem du är.

I en del sammanhang pressas du till att lägga locket på och inte sticka ut. Du känner dig då kvävd och otillfredsställd och de gåvor och talenter som Gud gett dig kommer aldrig till användning. I en del andra sammanhang pressas du istället till att vara mer än den du är och prestera över din förmåga. I det fallet känner du dig utmattad och du går ständigt på tom tank.

Jag vet inte om du känner igen dig i något av ovanstående. Om ja så läs vidare. Här har du fem anledning till varför du ska vara sig själv:

1. Ge inte bort det lilla som är unikt med dig

Vi kan alla bli bättre på många områden, men det finns ett fundament inom oss som aldrig kommer att förändras. Det sägs nämligen att 99,9% av vårt DNA är identiskt med andra människors. Det är de där 0.1 procenten i vårt DNA som gör oss unika. Kan du tänka dig… NOLL KOMMA EN PROCENT. När du inte är dig själv så är det den där tiondels procenten av dig själv som du inte tar vara på.

2. Gud har gett dig talenter att förvalta

Alla är inte bra på allt och en del är bättre på vissa saker än andra. Men alla är bra på något. I ett ställe i Bibeln står det att Gud gett varje människa olika många talenter som står för våra gåvor, talanger, färdigheter, resurser och inte minst vår personlighet. Ur samma bibelsammanhang förstår vi att Gud inte önskar att vi gräver ner våra talenter för att vi tycker att de är för få eller inte duger. Gud vill istället att vi förvaltar dem på bästa sätt så Han blir ärad genom dem.

3. Du kommer bli lyckligare och lyckas bättre

Det är extremt resurskrävande att inte vara sig själv, att försöka passa in och vara andra människor till lags. När du inte är dig själv behöver du ständigt tänka en extra gång och utvärdera om det du kommer säga eller göra härnäst passar in på den bild som du försökt att projicera av dig själv. Det är ganska tröttsamt. Nej lägg samma energi istället på att utföra ett bättre jobb och njuta av livet.

4. Attrahera rätt människor

Oavsett vad du gör kommer en del att älska det, några kommer att hata det och resten kommer att vara helt likgiltiga. Fundera därför på detta: Vill du bli älskad helt och hållet för den du är eller för den du försöker att vara. De som inte älskar dig för den du är, chansen är att de inte hör hemma i din krets ändå. Det kostar på att vara sig själv och en del av priset handlar om att inte längre vara lika omtyckt av vissa.

5. Den här världen trånar efter original

Det finns inget mer attraktivt än en människa som är trygg i sitt eget skinn. Oavsett om det gäller dating, jobbsökande eller vänskapsrelationer så dras människor till original. Och du behöver inte ens vara en superstjärna, du behöver bara låta din härliga personlighet skina igenom.

Så var dig själv och ge inte bort det lilla som gör dig unik! Och när du ändå är igång, låt även andra få vara sig själva och älska och acceptera dem för dem de är.

Lyssna på avsnitten


Gilla och dela gärna den här bloggposten!
Facebook Twitter
Tillbaka
Få ett meddelande så fort vi släpper nytt